Nascuts per llegir

És una proposta de promoció del plaer per la lectura adreçada als infants fins a 3 anys i a les seves famílies, amb l'objectiu d'establir un vincle afectiu entre adults i petits al voltant del llibre.

En aquesta iniciativa treballem conjuntament la Biblioteca i el Centre d'Assistència Primària Helena Maseras, amb la participació de bibliotecaris i professionals sanitaris: pediatres, infermeres de pediatria i llevadores.

 
Beneficis de la lectura

El projecte es planteja des del convenciment que la lectura és una bona eina pel creixement integral dels infants i que l'afectivitat i la comunicació que s'estableix és clau, no solament per a la seva seguretat, sinó també per exercitar-los moltes altres capacitats. Aquesta idea és la que corroboren molts dels estudis realitzats i que demostren que explicar o llegir una història en veu alta des dels primers mesos de vida:

  • Reforça el vincle afectiu entre pares i fills.
  • Afavoreix l'adquisició de la competència lingüística.
  • Potencia la capacitat d'observació, atenció i concentració.
  • Estimula la imaginació i la creativitat.
  • Desenvolupa el gust per aprendre.
  • Ajuda a establir una relació constant entre l'infant i el món que l'envolta.

 

Espais

La Biblioteca compta amb un espai dedicat a les famílies on pares i fills poden gaudir de la lectura compartida. A més de la literatura infantil hi trobareu una secció sobre criança i educació dels infants.

 


Activitats

Les famílies inscrites al projecte poden gaudir també d'activitats familiars adreçades als més menuts: contes amb música, ballmanetes, contes amb massatge, jocs amb llibres...

Proper taller

npl-foto

Divendres 6 d'octubre a les 17.30h
Taller familiar: Ballmanetes, cançons de falda i cantarelles
A càrrec de Montse Dulcet
Places limitades