Traductor

Per llegir
Guies de lectura

Vila-seca per a infants

Anton Clavé, Salvador / Faro Lalanne, Andreu (il·lustracions)

Història de Vila-seca

Vila-seca: l'Ajuntament, 1991.

23 p. : il. ; 31 cm.

Narració il·lustrada sobre la història de Vila-seca des dels orígens fins a finals dels anys 80. L’explicació dels fets històrics està il·lustrada amb vinyetes en clau d’humor a càrrec del dibuixant i ninotaire vila-secà Andreu Faro. Inclou Bibliografia. A partir de 10 anys.


Associació Medieval de Bagà / Traserra, David (il·lustracions)

El rescat de les cent donzelles

Berga: Valldan Disc, 2006.

15 p. : il. col. ; 14 cm.

Presentació de la Llegenda del rescat en vinyetes. Edició de l’Associació Medieval de Bagà que forma part d’un joc de pistes que es completa amb una sèrie de cromos. Un format atractiu i fàcil de llegir per als més joves.


CEIP Mestral. Alumnes de 6è

El celler de Vila-seca [cd-rom]

Vila-seca: [s.n.], 2002.

1 cd-rom.

Treball realitzat pels alumnes de 6è del CEIP Mestral i editat en CD-ROM sobre l’edifici del Celler modernista dissenyat per l’arquitecte Pere Domènech i Roura. Inclou també una referència a d’altres edificis modernistes del municipi.


Costa, Fina / Bayés, Pilarín (il·lustracions)

Pequeña historia de Tárraco

Barcelona : Mediterrània, 2004.

Pequeñas historias ; 155

[16] p. : il. ; 28 cm.

August, primer emperador romà i benefactor de Tàrraco dialoga amb Magí, un jove tarragoní de 12 anys. Ambdós fan un recorregut pels principals indrets i tradicions de l’antiga Tàrraco. Amb un llenguatge senzill i moltes il·lustracions s’explica la història de la Tarragona romana. A partir de 9 anys.


Costa, Fina / Bayés, Pilarín (il·lustracions)

Petita història de la Tarragona contemporània

Barcelona : Mediterrània, 2007.

Petites històries ; 228

[16] p. : il., col. ; 27 cm.

En Magí recorre amb la família diversos indrets de la ciutat moderna per la Festa Major de Santa Tecla. L’itinerari li descobrirà els esdeveniments i els llocs que han marcat la ciutat els darrers dos segles. A partir de 9 anys.


Costa, Fina / Bayés, Pilarín (il·lustracions)

Petita història de la Tarragona moderna

Barcelona : Mediterrània, 2006.

Petites històries ; 194

[8] p. : il., col. ; 27 cm.

En Minguet, un fantasma de la Casa Castellarnau, serà l’amfitrió que explicarà a en Magí i els seus amics la vida, els costums i la història de la ciutat de Tarragona des del segle XVI fins al XVIII. A partir de 9 anys.


Costa, Fina / Bayés, Pilarín (il·lustracions)

Petita història de Tarragona medieval

Barcelona : Mediterrània, 2003.

Petites històries ; 164

[16] p. : il. col. ; 27 cm.

L’oncle Andreu explica al seu nebot Magí i als amics de la colla el passat medieval de la ciutat. Els infants, en el paper del cavaller Robert Bordet, la seva esposa Laia i la comtessa Sibila, recorren els principals indrets de la ciutat medieval: les Torres d’Arandes, la Catedral, les capelles de Santa Tecla i de Sant Pau, el Palau del Cambrer... A partir de 9 anys.


Itinerari històric per Vila-seca: cicle superior de primària

Vila-seca: l'Ajuntament, 2002.

25 p. : il. ; 30 cm.

Quadern de treball adreçat al cicle superior d’educació primària per conèixer la història de Vila-seca. Es tracta d’un itinerari en fitxes per diferents indrets de la vila: la Plaça de Voltes, el carrer Verge de la Pineda, el Celler, el Castell, les Torres, el Portal de Sant Antoni... Inclou també una síntesi breu d’història del municipi.


Margarit i Torres, Meritxell / Bayés, Pilarín (il·lustracions)

Petita història de Jaume I el Conqueridor

Barcelona : Mediterrània, 2008.

Petites històries ; 247

[16] p. : il. col. ; 27 cm.

Un text senzill i entenedor per conèixer la vida i les principals gestes del Rei Jaume I el Conqueridor. Amb dibuixos de la coneguda il·lustradora Pilarín Bayés. A partir de 9 anys.


Pujals, Joan Maria / Ferran i Pagès, Ramon (il·lustracions)

Sant Bernat Calbó i el seu temps

Barcelona: Abadia de Montserrat, 1980.

Col·lecció "La xarxa"

141 p. : il. ; 20 cm.

 


Roig César, Roger / Català Contreras, Enric (il·lustracions)

La Tarragona romana

Valls : Cossetània, 2000.

Col·lecció "Els amics del zum-zum"

[26] p. : il. col. ; 23 cm.

Conte il·lustrat sobre la vida en l’època romana a Tarragona. El Pol i la Clara van d’excursió a Tarragona i coneixen en Titus Romanus un personatge que els descobrirà els llocs i les tradicions dels romans a les nostres terres. Conté un breu vocabulari i recomanacions d’activitats per fer a classe. A partir de 8 anys.


Romera Colomé, Marta / Canals, Mercè (il·lustracions)

El drac i el cavaller desmemoriat

Barcelona : Abadia de Montserrat, 2010

Pou de llegendes ; 1

46 p. : il. col. ; 19 cm.

Un avi explica als seus néts dues llegendes, una d’elles la de Galzeran de Pinós i el Rescat de les Cent donzelles. Contada com una antiga cançó de gesta, en la veu d'un trobador. Inclou un joc de pistes dels llocs on transcorre la llegenda. A partir de 8 anys.


Sarrà, Fàtima / Aymamí, Anna

L’entorn natural de Vila-seca

Vila-seca: Ajuntament de Vila-seca, [2006?]

70 p. [1] f. pleg. : il., map. ; 21 cm.

Quadern escolar adreçat als alumnes de cicle superior de primària amb diversos recorreguts per conèixer l’entorn natural de Vila-seca. Cada itinerari conté una fitxa amb un qüestionari per avaluar per explicar els coneixements adquirits en cada sortida. El quadern va acompanyat d’un manual per al professor.


Tortosa i Giménez, Jordi / Benito, Rosa (il·lustracions)

El secret de les set claus

Tarragona: Consell Comarcal del Tarragonès, 1995.

Col·lecció "Les aventures de l'avi Maranya".

40 p. : il. 21 cm.

Narració d’intriga al voltant d’un vell pescador del Serrallo a qui l’atzar porta a desvetllar el misteri d’un vaixell enfonsat a la costa de la comarca. Les pistes per trobar el tresor d’aquest vaixell el portaran a fer un recorregut pels principals monuments de la comarca: El pont del Diable, l’Arc de Berà, la Torre dels Escipions, el Mèdol, la vil·la romana dels Munts i Centcelles. Inclou un vocabulari. A partir de 10 anys.


Vergés, Oriol / Barnés, Albert / Malet, Gerard

El rei del mar: Jaume I i la Mediterrània

Barcelona: Ara Llibres, 2008

La història de Catalunya en contes ; 5

46 p. : il. col. ; 25 cm.

Conte il·lustrat sobre la vida del rei Jaume I el Conqueridor acompanyat d’un joc de preguntes i un breu resum d’història de l’època. A partir de 8 anys.


"La biblioteca pública ha de ser una institució bàsica en la comunitat pel que fa a la recopilació, preservació i promoció de la cultura local en tota la seva diversitat."