Agrupació Cultural de Vila-seca. Secció de Lletres, 1998
108 p.: il. ; 24 cm.
Catàleg del patrimoni arqueològic on es descriuen 96 jaciments trobats des del Paleolític fins a l'època romana al terme de Vila-seca i també a d'altres municipis vinculats antigament a la vila. Conté il·lustracions dels assentaments i de les peces trobades.
Inclou bibliografia.
Beca Dr. Gibert 1996.
Viena, 2004
85 p. : il. ; 22 cm.
Els autors de l’àmbit de l'enginyeria i la història presenten un treball sobre el pont que es va construir els anys 70 sobre la carretera N-340 dins del nucli urbà. Una part del llibre està dedicada a la història de les comunicacions al municipi i l’altra, més tècnica, a la descripció de les característiques del pont. Per concloure el treball es fa una descripció de la nova Plaça dels Països Catalans.
Ajuntament de Salou, 1994
69 p. : il. ; 21 cm.
Estudi de la Carta de Població de Salou de l’any 1194. Inclou la transcripció del text en versió traduïda al català.
Viena, 1997
Imatges i records ; 67
60 p. : il. ; 16 x 22 cm.
El treball reprodueix 50 fotografies antigues, anteriors a la Guerra civil, que ens mostren diferents aspectes de la vida diària, dels oficis, del lleure i de l’activitat social dels vila-secans.
Agrupació Cultural de Vila-seca. Secció de Lletres, 1988
Monografies de Vila-seca i Salou ; 14
231 p., 5 p. de làm. : il., map. ; 24 cm.
Aquest treball descriu els principals nuclis i possessions que en l’època medieval, i en concret a partir del s. XI, formaven l’extens territori del municipi de Vila-seca: Barenys, Les Comes d’Ulldemolins, Les Franqueses, El Mas de l’Abat, La Pineda, Salou, Vila-seca de Solcina, Vila-seca del Comú...
De cada demarcació es fa una descripció detallada del lloc, dels accidents naturals, de les edificacions, etc. i un mapa de situació a escala 1/12.500. Conté il·lustracions de diferents torres de la zona. Inclou bibliografia.
Agrupació Cultural de Vila-seca. Secció de Lletres, 1996
Monografies de Vila-seca ; 19
145 p. : il. ; 24 cm.
Aquest volum recull cinc articles, dels quals 4 fan referència a les principals epidèmies que van afectar el municipi: la Pesta Negra els anys 1592 i 1650 i el còlera i la malària al llarg del S.XIX. El darrer treball correspon a un estudi sobre l’evolució de la població a Vila-seca des del S.XIV al XVIII. Els articles inclouen bibliografia i apèndixs amb llistes de la població afectada per les malalties.
Agrupació Cultural de Vila-seca. Secció de Lletres, 2001
Monografies de Vila-seca ; 21
208 p. : il. ; 24 cm.
Entre els anys 1860 i 1960 més de 200 vila-secans van emigrar a diferents països de l’Amèrica llatina ( Argentina, Brasil, Cuba, Uruguai, Veneçuela...), els Estats Units i Austràlia. L’estudi analitza les principals causes i motivacions de les famílies per emigrar i recull dades força detallades, país per país, sobre les persones i les activitats que duien a terme als llocs d’acollida.
Conté nombroses fotografies familiars i llistats dels emigrants (nom, any de naixement, país de destinació i any de sortida). Inclou bibliografia i una relació dels entrevistats.
Beca Doctor Gibert 1998.
Societat El Fènix, 2000
Monografies de Vila-seca ; 21
63 p. : il. ; 24 cm.
Publicació editada amb motiu de l’aniversari de la Societat que fa un recorregut per la història d’aquesta entitat tan arrelada en la vida cultural i social de la vila, i n'analitza la fundació “Sociedad Recreativa La Ilustración”, els membres, les activitats, etc. Inclou bibliografia i una llista dels membres de la junta de l’any 2000.
Ajuntament de Vila-seca, 1996
55 p. : il. ; 24 cm.
Recorregut per la història del Cor La Unió 1865 i per la seva trajectòria musical amb especial referència a la participació en el "Grand Concours International d’Orphéons" a Montpeller l’any 1896.
Breu introducció a la figura del mestre Josep Anselm Clavé.
Inclou bibliografia, Apèndix de membres l’any 1946 i anecdotari.
Agrupació Cultural de Vila-seca. Secció de Lletres, 1992
Monografies de Vila-seca ; 16
231 p., 5 p. de làm. : il. ; 24 cm.
Edició de la transcripció del manuscrit “Repertorio de Vila-seca” escrit per Mossèn Salvador Babot mentre era rector de la parròquia de Sant Esteve, entre els anys 1827 i 1865. Simpatitzant de la guerra carlina va ser desterrat entre els anys 1934-1949.
El manuscrit recull notícies sobre la història de la vila, notes sobre els costums religiosos de la parròquia i la transcripció de documents i cartes relacionats amb la parròquia i el municipi.
Ajuntament de Vila-seca, 2003
155 p. : il. ; 22 cm.
Recorregut per la història del barri de La Plana des de les primeres famílies que el van ocupar com a segona residència, passant per la posterior parcel·lació i arribada de la immigració dels anys 60, fins avui. L’autor recupera dades de la història del barri, dels serveis, de les obres de millora, de les entitats, de les festes, etc.
Edició bilingüe català-castellà.
Agrupació Cultural, 2003
Agrupació Cultural de Vila-seca. Secció de Lletres ; 5
40 p. ; 22 cm.
Edició commemorativa del 30è aniversari de la Secció de lletres de l’Agrupació Cultural. Fa un repàs cronològic de les principals efemèrides del territori de Vila-seca des de l’època romana fins als inicis del S.XXI.
Inclou una llista dels subscriptors de la col·lecció Monografies de Vila-seca i la bibliografia d’obres publicades dins d’aquesta col·lecció.
Agrupació Cultural de Vila-seca. Seció de Lletres, 1990
Monografies de Vila-seca ; 15
249 p., 10 p. de làm. : il. ; 24 cm.
Estudi de la història dels territoris dels actuals municipis de Vila-seca i de Salou. Comprèn des de l’època romana fins a finals del segle XX, Conté il·lustracions de diversos objectes de l’època romana i d'altres períodes.
Inclou apèndix documental i bibliografia.
Diputació Provincial de Tarragona, 1986
Institut d'Estudis Tarraconenses Ramon Berenguer IV ; 58
281 p. : il., gràf., taules ; 24 cm.
Estudi sobre el port de Salou i la seva àrea d’influència, la importància per al comerç i l’economia de la zona i els conflictes amb els comerciants reusencs pels drets d’embarcament i desembarcament. Analitza àmpliament i amb detall el trànsit marítim del port amb informació sobre les característiques dels vaixells que hi arribaven, la procedència, les tripulacions i les principals càrregues que hi circulaven.
Inclou bibliografia, apèndix documental i índex onomàstic i toponímic.
Cossetània, 2001
La Creu de terme ; 11
142 p. : il. ; 24 cm.
Monografia d’història local que aglutina diversos temes: geografia i història, economia, demografia i aspectes de la vida cultural i social. L’obra conté un calendari de festes actual, un repertori de biografies de vila-secans il·lustres, una llista d’entitats i una cronologia.
Inclou bibliografia.
Agrupació Cultural de Vila-seca-Salou, 1986
Monografies de Vila-seca i Salou ; 12
241 p., 6 f. de làm. : il. ; 24 cm.
Estudi sobre l’activitat econòmica del municipi al llarg del segle XVIII amb especial referència a l’agricultura i el comerç. Analitza també l’entorn geogràfic i social.
Apèndix estadístic sobre l’activitat agrícola. Inclou bibliografia.
Tesi de llicenciatura amb el títol : “La població i l’economia de Vila-seca i el port de Salou”.
Premi d’investigació Dr. A. Gibert 1985.
Ajuntament de Vila-seca-Salou, 1978
162 p. : il. ; 25 cm
Ajuntament de Vila-seca, 1983
37 p. : il. gràf. ; 23 cm
Instituto de Estudios Tarraconenses Ramon Berenguer IV, 1960
Instituto de Estudios Tarraconenses Ramon Berenguer IV ; 44
52 p., [6] f. de làm. : il. ; 25 cm.
"La biblioteca pública ha de ser una institució bàsica en la comunitat pel que fa a la recopilació, preservació i promoció de la cultura local en tota la seva diversitat."